200 litrów mroku
Moderator: ModTeam
- bercia289
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Bernadetta
- Nazwisko: Baranowicz
- Kontakt:
Re: 200 litrów mroku
Za kilka dni nie będzie widoczny:) Hydrocotyla go zakryje jak się ułoży:)
Nie każdy kto posiada akwarium jest akwarysta.
./redir/https://www.facebook.com/SklepZoologicz ... ts&fref=ts
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
./redir/http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=9626199
./redir/https://www.facebook.com/SklepZoologicz ... ts&fref=ts
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
./redir/http://allegro.pl/Shop.php/Show?id=9626199
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
A mi sie zbiornik bardzo podoba. Nie ma tu szczegulnej aranzacji, za to przypomina mi on zbiorniki ze starych książek akwarystycznych 

- kbtor
- Moderator
- Imię: Krzysiek
Kilka zdjęć mieszkańców zbiornika. Niestety platydoras wyłazi na łowy tylko nocą.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- matmax426
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 82
- Imię: mat
- Nazwisko: mam :)
- Kontakt:
czad 
ucałuj odemnie glonojada

ucałuj odemnie glonojada

-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
Przepiękna czerwień bojownika 

- kbtor
- Moderator
Kolejna podmiana wody i przycinka moczarki, oraz rotali.
Moczarka wyleciała na tył akwarium. Z przodu planujemy jakieś mniejsze roślinki, ale nic ciekawego nie było w sklepie. Zamówiliśmy pewne gatunki, może będą w przyszłym tygodniu.
Na samym środku są posadzone trzy łodygi Hygrophila corymbosa 'Thailand' (przynajmniej tak myślę że to ta roślina) Są to tylko gołe łodygi z liśćmi, bez korzeni. Próbujemy je podratować, bo w sklepie były już praktyczne martwe. Powolutku puszczają malutkie listki, a na dole, z pierwszych liści zaczynają wyrastać białe korzonki i szukają podłoża, więc jestem dobrej myśli. Jak się przyjmą, to chcę je posadzić z prawej strony, z tyły, na wysokości rury od filtra.
Do obsady doszły nowe ryby. Stadko 9 kosiarek. Obecnie są wielkości największego neona
Są małe i rosną, więc liczę na ich żarłoczność w kwestii glonów. Jak podrosną to albo je sprzedam, albo pójdą do większego zbiornika, jednak to planowana przyszłość :]
Są wspaniałym obiektem do obserwacji, a jak rano się zapali światło, to widać że noc spędzają z neonami czarnymi w dużym stadzie
Moczarka wyleciała na tył akwarium. Z przodu planujemy jakieś mniejsze roślinki, ale nic ciekawego nie było w sklepie. Zamówiliśmy pewne gatunki, może będą w przyszłym tygodniu.
Na samym środku są posadzone trzy łodygi Hygrophila corymbosa 'Thailand' (przynajmniej tak myślę że to ta roślina) Są to tylko gołe łodygi z liśćmi, bez korzeni. Próbujemy je podratować, bo w sklepie były już praktyczne martwe. Powolutku puszczają malutkie listki, a na dole, z pierwszych liści zaczynają wyrastać białe korzonki i szukają podłoża, więc jestem dobrej myśli. Jak się przyjmą, to chcę je posadzić z prawej strony, z tyły, na wysokości rury od filtra.
Do obsady doszły nowe ryby. Stadko 9 kosiarek. Obecnie są wielkości największego neona

Są wspaniałym obiektem do obserwacji, a jak rano się zapali światło, to widać że noc spędzają z neonami czarnymi w dużym stadzie

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 30
- Imię: Wiktor
Bez tej moczary dużo lepiej a w kwestii kosiarek to potwierdzam że są ciekawym obiektem obserwacji 

- kbtor
- Moderator
Temat zamknięty. Akwarium zrestartowane. Jeśli rośliny zaczną rosnąć, to pokażę w nowym temacie