Akwarium zastępcze
Moderator: ModTeam
- Garownik
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Sebastian
- Kontakt:
Re: Akwarium zastępcze
Kupiłem 25l z pokrywą i grzałką(108zł) :kwasny: .Jeszcze do tego musze żwirek ,roślinki ,póżniej krewecie ale to póżniej. 

- Garownik
- Stały bywalec
- Kontakt:
Silverrro, 8 jak będe przy kasie.Chciałbym niebieski żwirek.Czy jest on dostępny w sklepach i czy nie barwi??Krewetkarium w trakcie zarzucania żwiru.Proszę o szybką odopwiedź
.

- maradona
- Rekin forum
- Imię: Magda
Niebieski żwirek do krewetkarium?
- Garownik
- Stały bywalec
- Kontakt:
Tylko mały pasek o szerokości 3 cmi i długości 25.jeszcze takie małe pytanko mozna by zamiast krewetkarium zrobic słonowodne?
- maradona
- Rekin forum
A co do niebieskiego żwirku to Tobie ma się podobać 
Akwarium słonowodne z czym..?

Akwarium słonowodne z czym..?
- Garownik
- Stały bywalec
- Kontakt:
Dobra niebieski żwir nie wiem czy kupie zastanowie sie.No i to słonowodne moze były by jakieś rybki odpowiadające temu litrażowi.Jak nie to troche mało by było do obserwowania w akwa .Jakieś rybki na ten litraż(poza bojkiem)??
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Garownik... chyba żartujesz. Słonowodne 30l? Najlepiej za w sumie wartość bojownika? Nie da się.
Co do większej obsady - 30l to 30 l. Ani mililitra więcej. A to oznacz, że jesteś skazany na bojownika, kilka gupików albo neonek. Ewentualnie małe krewetki. Chcesz mieć większe (lub więcej) ryby - zainwestuj w 10x większy zbiornik.
Co do większej obsady - 30l to 30 l. Ani mililitra więcej. A to oznacz, że jesteś skazany na bojownika, kilka gupików albo neonek. Ewentualnie małe krewetki. Chcesz mieć większe (lub więcej) ryby - zainwestuj w 10x większy zbiornik.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- Garownik
- Stały bywalec
- Kontakt:
25 nie 30lmaol pisze:
Co do większej obsady - 30l to 30 l.
maol, spokojnie :looka: .To było tylko pytanie wiedziałem ,że nie będzie można słonowodnego zrobić na 95%.No ale przecież od tego jest forum aby pytać i uzyskiwać sensowne odpowiedzi.Ta 25-tka jest na narybek ,krewetki ,no i jeszcze jakieś rybki 2-3 ;)
Może można by były jakieś rybki oprócz bojka,neonków i gupików(to mam w 112-stce).Może by żabka Karlik szponiasty, do ilu cm ona rośnie??
Proszę wyrażać soje sugestie :oczami:
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 50
- Imię: Gosia
- Kontakt:
karlików możesz wpuścić 6 są stadne i nie rosną duże zaleca się akwa od 15l, ;)
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 2
- Imię: Kacper
Oczywiście, że można zrobić morszczaka, w jeszcze mniejszych się robi u utrzymuje z powodzeniem. Ale to już trzeba pewne doświadczenie w tej dziedzinie akwarystki mieć.
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Kaef, nie opowiadaj bajek. Da się zrobić morszczaka w 30l, to prawda - ale nie przez osobę której doświadczenie sięga co najwyżej uśmiercenia bojownika! I nie za 30 zł !
Na każde pytanie absolutnego lamera czy może mieć morskie akwarium w 25l zawsze znajdzie się jeden odważny mówiący "No pewnie!". Szkoda, że nikt nie pisze jak to TRUDNE i ile KOSZTUJE. A najczęściej piszą to osoby... bez żadnego doświadczenia w solance - ale już gdzieś czytały, że ... się da. Także bez bajek proszę - w 30l na poziomie 98% naszych userów NIE DA SIĘ mieć akwarium morskiego.
Na każde pytanie absolutnego lamera czy może mieć morskie akwarium w 25l zawsze znajdzie się jeden odważny mówiący "No pewnie!". Szkoda, że nikt nie pisze jak to TRUDNE i ile KOSZTUJE. A najczęściej piszą to osoby... bez żadnego doświadczenia w solance - ale już gdzieś czytały, że ... się da. Także bez bajek proszę - w 30l na poziomie 98% naszych userów NIE DA SIĘ mieć akwarium morskiego.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- maradona
- Rekin forum
Garownik, a nie myslałeś o microrazborach galaxy?
- Garownik
- Stały bywalec
- Kontakt:
maradona, microrazbory galaxy super rybki.Chyba je wezme do akwa.A co myślicie o dożuceniu :Aspidoras Pauciradiatus ,kosatka karłowata(nie mam zdjęcia zapodajcie
) i kirysek spiżowy,kirsysek pasiasty.Oczywiście nie wszystko ,tylko jeden z tych gatunków rybek.

-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 2
- Imię: Kacper
maol, Przecież napisałem w drugim zdaniu że trzeba mieć doświadczenie do tego w akwarystyce morskiej