Nie kupuj niebieskiego żwirku bo potem farba ci zejdzie i ryby zjedza farbe i pozdychaja.Garownik pisze:Silverrro, 8 jak będe przy kasie.Chciałbym niebieski żwirek.Czy jest on dostępny w sklepach i czy nie barwi??Krewetkarium w trakcie zarzucania żwiru.Proszę o szybką odopwiedź.
Akwarium zastępcze
Moderator: ModTeam
- Silverrro
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Sylwek
- Nazwisko: R
Re: Akwarium zastępcze
- Garownik
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Sebastian
- Kontakt:
Wiem niebieskiego nie będe kupował.Karwarz twarz czy ktoś w końcu zajmie się tymi rybkami ,które zaprpopnowałem??? :zdegustowany: Roślinka Flame Moss będzie rosła mi na żwirku i jeszcze ta Elatine Triandra??
- maradona
- Rekin forum
- Imię: Magda
Ja bym dała same microrazborki. I możesz dac krewecie. 

- Garownik
- Stały bywalec
- Kontakt:
A ta roślinka Elatine Triandra może pójść na żwirek jako trawniczek?Krewetki to fire reddy mogą być?? Proszę o odpowiedź.
- maradona
- Rekin forum
- Imię: Magda
Może.Garownik pisze:Elatine Triandra może pójść na żwirek jako trawniczek?
Myślę, że tak.Garownik pisze:Krewetki to fire reddy mogą być??
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Sebastianie, do 30l tak jak pisała Magda, najlepiej Celestichthys margaritatus ;) Jeżeli chcesz kiryski to najlepiej pigmejki; o spiżowych nawet mowy nie ma, gdyż rosną do 6cm ;) Jeżeli chcesz krewetki to zrezygnowałabym z kirysków.

OczywiścieGarownik pisze:A ta roślinka Elatine Triandra może pójść na żwirek jako trawniczek?

- Garownik
- Stały bywalec
- Kontakt:
Dobra Basiu,to te kiryski pigmejki albo krewetki tak??Bo micrazoborki wezmę.A w akwa pływa już 5 malutkich gupików (od 5 mm do 1cm) i molinezja ostrousta ok 1cm.
- Akwarybka
- Moderator
- Kontakt:
Dokładnie tak. Na połączenie obu gatunków masz jednak troszkę za małe akwarium. ;)Garownik pisze:Dobra Basiu,to te kiryski pigmejki albo krewetki tak??
- Silverrro
- Przyjaciel forum
Proponuję oddać miolinezje i moze zostawić tylko te 5 gupików (to fajne i ładne rybki jak się wybarwią, gorzej jak się rozmnożą).Garownik pisze:Dobra Basiu,to te kiryski pigmejki albo krewetki tak??Bo micrazoborki wezmę.A w akwa pływa już 5 malutkich gupików (od 5 mm do 1cm) i molinezja ostrousta ok 1cm.
- Akwarybka
- Moderator
- Kontakt:
Myślę, że maluchy żyworódek są tam tylko tymczasowo w formie żłobka ;)Silverrro pisze:Garownik napisał/a:
Dobra Basiu,to te kiryski pigmejki albo krewetki tak??Bo micrazoborki wezmę.A w akwa pływa już 5 malutkich gupików (od 5 mm do 1cm) i molinezja ostrousta ok 1cm.
Proponuję oddać miolinezje i moze zostawić tylko te 5 gupików (to fajne i ładne rybki jak się wybarwią, gorzej jak się rozmnożą).
- Silverrro
- Przyjaciel forum
a potem trafią dowiększego zbiornika i będą żyły długi szczęśliwie (taka wersja pasuje) :rotfl:Akwarybka pisze:Myślę, że maluchy żyworódek są tam tylko tymczasowo w formie żłobka ;)Silverrro pisze:Garownik napisał/a:
Proponuję oddać miolinezje i moze zostawić tylko te 5 gupików (to fajne i ładne rybki jak się wybarwią, gorzej jak się rozmnożą).
- Garownik
- Stały bywalec
- Kontakt:
To jest tylko żłobek.Silverrro, bez urazy ale mi się gupiki niezbyt podobają,dlatego jak podrosną sprubuje je sprzedać w zoologu (sztuka chyba po 1 zł czy cuś takiego) .Molinezja jak dla mnie jest fajniejsza i chyba dam ją bratu ciotecznemu.Basiu,tak jak myślałem,że dwóch gatunków na 25l się nie da i dlatego wezme te micrazobory.
Cieszę się,że ktoś się wreszcie zainteresował moim tematem. :rotfl: Dzięki za zwrócenie uwagi. :padam:
Cieszę się,że ktoś się wreszcie zainteresował moim tematem. :rotfl: Dzięki za zwrócenie uwagi. :padam:
- Akwarybka
- Moderator
- Kontakt:
Możesz dać Microrasbory + kiryski pigmejki / krewetki ;) Bylebyś nie dawał razem kirysków i krewetek.Garownik pisze:Basiu,tak jak myślałem,że dwóch gatunków na 25l się nie da i dlatego wezme te micrazobory.
- Silverrro
- Przyjaciel forum
Kwestia gustu :hyhy:Garownik pisze:To jest tylko żłobek.Silverrro, bez urazy ale mi się gupiki niezbyt podobają,dlatego jak podrosną sprubuje je sprzedać w zoologu (sztuka chyba po 1 zł czy cuś takiego) .Molinezja jak dla mnie jest fajniejsza i chyba dam ją bratu ciotecznemu.Basiu,tak jak myślałem,że dwóch gatunków na 25l się nie da i dlatego wezme te micrazobory.
- Garownik
- Stały bywalec
- Kontakt:
Co myślicie o filtrze Aquael FAN-mini plus do tego akwa.Na necie czytałem ,że jest on dobry.Mi chodzi głownie o to czy jest cichutki (to ważne) i czy sie nie zapycha.Regulacja przepływu jak widze jest ,także ze zlikwidowaniem pralki nie było bu problemu
.Więc??