Piasek
Moderator: ModTeam
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 2
- Imię: Kacper
Re: Piasek
Worek chyba będzie trochę większy.
- Cookie Monster
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 45
- Imię: Magda
- Kontakt:
Nie wiem, ale na pewno pewniejszy : pSuja pisze:A czym on się różni od zwykłego oczywiście oprócz koloru i napisu terrarystyczny?
Whatever happens,
in you, believe in life
,believe in tomorrow,
believe in everything you do, everytime.
<3
in you, believe in life
,believe in tomorrow,
<3
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
To nie wiesz, czy jednak wiesz, że pewniejszy?Cookie Monster pisze:Nie wiem, ale na pewno pewniejszy : pSuja pisze:A czym on się różni od zwykłego oczywiście oprócz koloru i napisu terrarystyczny?
- Cookie Monster
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 45
- Imię: Magda
- Kontakt:
marthinez pisze:To nie wiesz, czy jednak wiesz, że pewniejszy?Cookie Monster pisze:Nie wiem, ale na pewno pewniejszy : pSuja pisze:A czym on się różni od zwykłego oczywiście oprócz koloru i napisu terrarystyczny?
nie wiem czym się różni ,ale lepiej nie ryzykować i pewniej jest kupić przygotowany dla zwierząt ;)
Whatever happens,
in you, believe in life
,believe in tomorrow,
<3
in you, believe in life
,believe in tomorrow,
<3
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
Warto sprecyzować dla jakich zwierząt.Cookie Monster pisze:ale lepiej nie ryzykować i pewniej jest kupić przygotowany dla zwierząt
Piasek zawierający w składzie wapień (chociażby dolomit) nie zaszkodzi jaszczurce lub chomikowi, ale może zaszkodzić niektórym gatunkom ryb.
A co do przygotowania dla zwierząt - kilka postów wcześniej napisane jest na czym polega to przygotowanie.
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 95
- Imię: Adrian
- Nazwisko: O
- Kontakt:
Mam pytanie odnosnie piasku i podloza pod nim. Czy moge zrobic podloze z ziemi ogrodowej a na to na calej powierzchni wysypac juz wyplukany piasek. Mozna tak zrobic i czy przegradzac to siatka?? Jak beda sie zachowywaly roslinki beda dobrze rosnac?? I jaka warstwe tego zrobic?? Nie bede miec ryb przekopujacych. Po swietach akwa 95litrow ;)
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Z piaskiem różnie bywa. Niestety, u wielu osób zupełnie nie sprawdza się on jako podłoże dla roślin- momentalnie gniją. Znam jednak osobę, która stosuje rozwiązanie ziemia- siatka- piasek; efekty są rewelacyjne. Możesz oczywiście spróbować ;) Ale pamiętaj, że efekt może być odwrotny do zamierzonego...
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 130
a jaka siatke pomiędzy nie stosować ?? bo to musi pewnie byc jakaś z mikro otworami i pomyślałem se czy nie można zastosować po prostu takich cienkich rajstop ??to dobry pomysł?
-
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
sobie -.-myrcin1 pisze:se
Po co w ogóle stosować siatkę?
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 130
no żeby ryby sie nie dokopały i żeby ziemia nie wychodziła spod piasku .a jak sprawdzić czy ziemia z ogródka sie nadaje ??
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Hmm, ja słyszałam, że moskitiera jest okmyrcin1 pisze:a jaka siatke pomiędzy nie stosować ?? bo to musi pewnie byc jakaś z mikro otworami i pomyślałem se czy nie można zastosować po prostu takich cienkich rajstop ??to dobry pomysł?

By przy restarcie nie klnąc, że się tego nie zrobiło. Płukanie nawet 4mm żwirku wymieszanego z ziemią to masakra :zdegustowany:Suja pisze:Po co w ogóle stosować siatkę?
Oczywiście każdy ma swój sposób ;) Ja bez siatki sobie nie wyobrażam...