Korzeń do akwa.

Moderator: ModTeam

Awatar użytkownika
123patryk
Akwarysta
Posty: 538
Rejestracja: 2010-12-23, 20:35
Pojemność akwarium: 112
Imię: Patryk
Lokalizacja: Białystok

Re: Korzeń do akwa.

Post autor: 123patryk » 2011-03-14, 19:51

a na czym polega metoda w piekarniku :]
Obrazek

Szogan
Forumowicz
Posty: 80
Rejestracja: 2011-03-07, 20:30
Pojemność akwarium: 45
Imię: Sebastian
Lokalizacja: Gdynia

Re: Korzeń do akwa.

Post autor: Szogan » 2011-03-14, 20:56

Nastawiasz piekarnik na 200C (tak czytałem) wkładasz korzeń i czekasz chyba 1 godz. Co do mojego poprzedniego posta , korzeń tonie w wiadrze ale nie w akwarium (WTF?!) . Dalej go moczyć , do piekarnika czy co?

Awatar użytkownika
Plewek01
Rekin forum
Posty: 1982
Rejestracja: 2010-04-20, 22:24
Pojemność akwarium: 112
Imię: Pawe³
Lokalizacja: Hajnówka
Kontakt:

Re: Korzeń do akwa.

Post autor: Plewek01 » 2011-03-14, 21:53

Wyparz, wymocz i do zbiornika. Przyduś czymś i zatonie po jakimś czasie.

jag1974
Forumowicz
Posty: 86
Rejestracja: 2010-12-17, 17:04
Pojemność akwarium: 0
Imię: s³awek
Lokalizacja: Pionki

Re: Korzeń do akwa.

Post autor: jag1974 » 2011-03-24, 10:02

Szogan pisze:Nastawiasz piekarnik na 200C (tak czytałem) wkładasz korzeń i czekasz chyba 1 godz. Co do mojego poprzedniego posta , korzeń tonie w wiadrze ale nie w akwarium (WTF?!) . Dalej go moczyć , do piekarnika czy co?
Z tego co się orientuję temperatura nie powinna przekraczać 100C,przy wyższej korzenie pękają.

Awatar użytkownika
maol
Moderator
Posty: 7898
Rejestracja: 2007-05-25, 14:18
Pojemność akwarium: 200
Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski
Lokalizacja: Łódź

Re: Korzeń do akwa.

Post autor: maol » 2011-03-24, 11:21

Nie pękają :) O ile... włoży się je do piekarnika wysuszone. Pękanie jest pochodną wrzenia wody zawartej w drewnie.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.

Złote ciacha come back :)

ODPOWIEDZ