roslliny
Moderator: ModTeam
- screamer
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 0
- Kontakt:
Re: roslliny
Niestety nie istnieje pojęcie "rośliny w akwarium morskim". W morskim występują koralowce miękkie i twarde, bezkręgowce, glony, algi skorupiaki i ryby....nie ma roślin morskich
- screamer
- Forumowicz
- Kontakt:
Sprostowanie....
Sprostowanie do mojego wczorajszego postu
.....Roślin morskich jest około 20 gatunków w tym jeden kwitnący ale nie są hodowane w akwariach morskich...........
.....Roślin morskich jest około 20 gatunków w tym jeden kwitnący ale nie są hodowane w akwariach morskich...........
- siwus9222
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Przemek
Jesli chodzi o holenderskie akwaria morskie to w bankach sa uprawiane sa makrogolny tutaj blog od znajomego http://wodorosty.wordpress.com/
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Holenderskie akwaria morskie?????
Po pierwsze odkopujesz baaaaardzo stary temat. Po drugie, takich "holendrów" nie ma. Nawet w artykule z linku autor pisze o tym w cudzysłowie, gdyż są to tylko właśnie makroglony oraz ... zwierzęta. I, prawdę mówiąc, obawiam się że zdobycie wielu pokazanych tam organizmów graniczy z cudem i szczytem samozaparcia.
Po pierwsze odkopujesz baaaaardzo stary temat. Po drugie, takich "holendrów" nie ma. Nawet w artykule z linku autor pisze o tym w cudzysłowie, gdyż są to tylko właśnie makroglony oraz ... zwierzęta. I, prawdę mówiąc, obawiam się że zdobycie wielu pokazanych tam organizmów graniczy z cudem i szczytem samozaparcia.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back
-
- Rekin forum
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
Na nano-reef chłopaki trochę tych macro glonów mają/
Czasem dochodzi nawet do nawożenia CO2 takich zbiorników.
Albo są podłączane jakie refugium w obieg dużego zbiornika.
Czasem dochodzi nawet do nawożenia CO2 takich zbiorników.
Albo są podłączane jakie refugium w obieg dużego zbiornika.
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Bo akurat makroglony to same rosną... dokładnie tak samo jak w zbiornikach słodkich. Tyle że łatwiej je usuwać... o ile jest taka potrzeba Zwykle maja rozmiary normalnych roślin
P.S. Prawidłowa nazwa to "glony wyższe"
P.S. Prawidłowa nazwa to "glony wyższe"
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back
-
- Rekin forum
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
no wbrew pozorom nie każde sa takie proste jak to się wydajemaol pisze:Bo akurat makroglony to same rosną.
Niektóre sa dosyć wymagające.
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
- siwus9222
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Przemek
Powiem ci autor tego bloga pracuje w erybce w zabrzu znam go osobiscie i jego holender morski zapiera dech w piersiach.
Edit wczoraj z nim rozmaiwalem moze sprowadzic mase makro glonow bez zadnego problemu.
Edit wczoraj z nim rozmaiwalem moze sprowadzic mase makro glonow bez zadnego problemu.