Pod koniec miesiąca planuję zakup akwarium. Głównie dla bojownika (tak, prezent ..obecnie jest w akwarium przejściowym a teraz chcę mu najszybciej jak mogę skompletować wszystko, żeby dobrze mu się żyło. Wiem-to nieodpowiedzialne kupować zwierzęta na prezent, jednak nie można było oddać już ryby... a że akwarium zawsze chciałam mieć, to postaram się zapewnić mu wszystko jak najszybciej będę mogła).
I mam opcje:
1)25 litrów i sam bojownik
2)52 litry (50x30x35)
3)63 litry (60x30x35)
4)45 litrów (50x30x30)
Prosiłabym o pomoc w dodatkowej obsadzie do podanych akwariów. Jeżeli się zdecyduję na większy baniak niż te 25 litrów to chcę, żeby zwierzaki żyły w zgodzie i harmonii

Nie chcę kupować samiczek do bojownika, więc prosiłabym o propozycje obsady bez samic

Proszę o pomoc, ponieważ mimo przeczytania wielu postów i informacji bardzo ciężko jest coś wybrać..a nie chcę popełnić błędu, który może się skończyć tragicznie dla którejś ryby. Wy macie doświadczenie i dlatego się do Was zwracam.
Jeżeli podane (większe) litraże nie nadają się do trzymania w nich czegokolwiek z bojownikiem to też proszę o napisanie tego wprost- jak nie to nie i nie będzie kombinowania, żeby coś z nim "upychać".
Pozdrawiam