Chciałbym wam przedstawić moje nowe akwarium które zakupiłem zaledwie tydzień temu, i na razie śmiało go mogę nazwać skromnym ponieważ jest to moja pierwsza przygoda z podwodnym światem

Sam baniaczek liczy 160 litrów co troszkę mnie wykosztowało nie ukrywam, ale na mnie akwarium działa niesamowicie uspokajająco więc nie żałuje ani jednego wydanego grosza

Tutaj wykonane prze ze mnie małe wideo odnośnie owego akwarium:
Aqua Film
A tutaj dwie fotki (fotograf ze mnie marny):

Szczerze gdy oglądałem baniaczek w sklepie to wydawał się nawet mały, ale jak już przywiozłem go do mojego małego metrażu to przyznam szczerze nabrał ogromu

Z rybek posiadam:
- 5 neonków
- parka mieczyków
- parka gupików - i tutaj dodam że dostrzegłem małe chowające się po roślinach a więc przyjechała do mnie z małymi co mnie bardzo cieszy

- wielkopłetw, jak na razie moja ulubiona ryba, tylko jeszcze bez drugiej połówki

- Piątka danio
- 5 razborów, przyznam że całkiem ładne rybki

- parka platek
- parka glonojadów
Zastanawiam się jeszcze nad kupnem skalarów, tylko martwię się czy mam odpowiednie warunki na utrzymanie tych że rybek, i pytanie czy one nie potrafiły by skonsumować mniejszych kolegów, a takie mnie doszły słuchy ale czy prawdziwe..
Co do roślinek to jak na razie "fyfty-fyfty" połowa prawdziwa połowa sztuczna, choć te sztuczne robią na prawdę dobre wrażenie.
Oczywiście z czasem będę starał się raczej inwestować w prawdziwe roślinki

Pozdrawiam Mateusz.