Witam serdecznie.
Mam pytanie które mnie nurtuje od dłuższego czasu, a mianowicie czy można byłoby zrobić tło strukturalne z szyby i nakleić na nią wybrane motywy kamienne? Takie tło zamontować wewnątrz akwarium. Jak tak to czym podkleić kamienie do szyby
Zdaję sobię sprawę, że gro z formuowiczów ma ogromne doświadczenie akwarystyczne i nie ukrywam, że liczę na wasze opinię
Tło strukturalne
Moderator: ModTeam
- Ucek
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Bartek
- Kontakt:
Re: Tło strukturalne
No przyznam, że dobry pomysł :-) Według mnie najlepiej byłoby nakleić na sylikonie. Tylko zastanawia mnie czy szyba wytrzyma. Ale pod wodą myślę, że nie powinno być problemów, jeżeli użyjesz odpowiednio grubej szyby no i odpowiednie kamienie.
- Doma
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Dominika
No uważam, że to dobry pomysł. Tylko akwarium by musiało być klejone na zamówienie, żeby 1 ściana była grubsza.
Pozdrawiam Dominika ;-)
Odważni walczą - sprytni uciekaja. David Belle
Odważni walczą - sprytni uciekaja. David Belle
- Ucek
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Bartek
- Kontakt:
Doma, ale można też na osobnej szybie zrobić takie tło, aby nie obciążać zbytnio samego akwarium.
- maciek62
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 2
Właśnie o to mi chodziło, bo nie mam możliwości zrobienia specjalnego akwarium. Myslałem o osobnej szybie, widziałem taki patent w jednym klubie akwarystycznym i muszę przyznać że zrobił on na mnie ogronme wrażenie. jedyne czego się obawiam to moje zdolności manualne :-PUcek pisze:Doma, ale można też na osobnej szybie zrobić takie tło, aby nie obciążać zbytnio samego akwarium.
- KrZyWy
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Kuba
- Kontakt:
Myśle że szyba 15mm by wystarczyła ... Jeżeli chodzi o to że chcesz to zrobić w swoim akwa to byc musiał kupić taką szybe z tyłu starą wyciąć i tą gotową już z kamieniami przyklejić 

Używam TYLKO Pokarmów Firmy
- Morter
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Piotr
- Kontakt:
moim zdaniem, grubość szyby, zależy od tego jakich kamieni i ile będziesz używał... Kleić oczywiście na silikon akwarystyczny, jeśli chcesz wkładać do środka (co odradzam, bo tracisz z wielkości akwarium...) jeśli stawiałbyś je za, niema znaczenia czym kleisz, byle mocne, ale i tak najlepszy chyba silikon, z tym że wtedy może być zwykły, tańszy...
Pomysł ogólnie dobry, bo Ci się nic nie rozpada
Bykom stop!
Pomysł ogólnie dobry, bo Ci się nic nie rozpada

Bykom stop!
Ostatnio zmieniony 2007-07-18, 17:24 przez Morter, łącznie zmieniany 1 raz.
Życie ma cierpki smak, ale ja lubię wytrawne drinki...
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl