co się stało z moimi kardynałkami chińskimi?
Moderator: ModTeam
- edyta86
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 100
- Kontakt:
co się stało z moimi kardynałkami chińskimi?
w piątek kupiłam 5 kardynałków chińskich. w sobotę były już 4. w poniedziałek miałam wypadek z akwarium, które zaczęło przeciekać. okazało się, że odkleił się silikon na łączeniu. musiałam przerzucić rybki zastępczo do akwarium o pojemności 45 l, dopóki klej nie wyschnie (wg. producenta 7 dni). we wtorek wydawało mi się, że kardynałków znów ubyło, ale po pierwsze: akwarium ma lustro na tylnej szybie, a po drugie ryb jest tam za dużo i nie mogłam się doliczyć. dzisiaj w akwarium jest tylko jeden kardynałek. resztą zniknęła. pierwszego kardynałka znalazłam za szafką jak sprzątałam szkody wyrządzone przez zalanie. czyżby wyskoczył? (moje akwarium jest bez pokrywy). co się stało z pozostałymi? moja obsada w 100 l (50x50x40) to: 4x brzanka sumatrzańska, 5x brzanka różowa, 4xbrzanka wysmukła, 5x danio, było 5 kardynałków, został jeden. proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony 2007-07-18, 21:39 przez edyta86, łącznie zmieniany 2 razy.
bądź tam, gdzie się rodzi
nowe życie i nowa wiara
nowe życie i nowa wiara
- Ucek
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Bartek
- Kontakt:
Re: co się stało z moimi kardynałkami chińskimi?
Istnieje bardzo duża możliwość, że wszystkie wyskoczyły... są to bardzo skoczne rybki. Swojego czasu jak miałem kardynałki to również potrafiły mi wyskoczyć (zwłaszcza gdy robiłem restart zbiornika i były przełożone do innego akwarium).
- Doma
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Dominika
Re: co się stało z moimi kardynałkami chińskimi?
Raczej ich nie zjadły ryby, a nawet jeśli by zabiły to nie zjadły, tak jak pisał Ucek, bardzo możliwe że wyskoczyły.
Pozdrawiam Dominika ;-)
Odważni walczą - sprytni uciekaja. David Belle
Odważni walczą - sprytni uciekaja. David Belle