statecznik elektroniczny - co sądzicie o tym stateczniku? Duża jest różnica między statecznikami zwykłymi, a elektronicznymi? Spytam się jeszcze aby się upewnić.

Moderator: ModTeam
A stateczniki wywaliłeś na pokrywę?Drottnar pisze:Ja w swojej dodałem po prostu jedną T8 na środku, na belce i też nie jest najgorzej.
Do tej dodatkowej T8 dostałem zewnętrzny zasilacz, więc pod obudową jest tylko świetlówka.piklas pisze:A stateczniki wywaliłeś na pokrywę?
Hmmm w takim wypadku jedną z tych zamień na świetlówkę Sylvania gro-lux i powinno być OK.piklas pisze:Te dwie 18W mam NEOLUX DayLight. To te Philipsy kupić czy może coś innego polecacie?
Można je usunąć.......piklas pisze:Gdyby ich nie było to wtedy byłoby dużo miejsca, a tak jest lipa...
Dlatego będę je usuwał. ;)Piwosz pisze:Można je usunąć.......
Czym ta świetlówka się różni od innych? Czy mam ją wsadzić w jakieś dokładne miejsce (np. na środku) czy to jest obojętne?Piwosz pisze:Hmmm w takim wypadku jedną z tych zamień na świetlówkę Sylvania gro-lux i powinno być OK.
Nie rób nic na tymczas. Ja tak zrobiłem i mam do tej pory ;) Najlepiej od razu wsadź statecznik w obudowe.piklas pisze:Ja mam pomysł, żeby tam wszystko powycinać i przełożyć na jakiś czas na górę. Porozstawiać świetlówki i będzie chyba cacy. Najbardziej denerwują w tej głupiej pokrywie te rynny. :/ Gdyby ich nie było to wtedy byłoby dużo miejsca, a tak jest lipa...
Nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzihodowca_rybek pisze:Najlepiej od razu wsadź statecznik w obudowe.
A to miejsce na stateczniki nie ruszałeś? Jakie masz oświetlenie po przeróbkach w tej pokrywie?hodowca_rybek pisze:Mnie też denerwowała ta głupia rynnaPoprostu ją wyciąłem nożykiem do tapet.