Koszt pokrywy wyniósł mnie 80zł.

Moderator: ModTeam
Dobrym rozwiązaniem są lakiery wodne. Nadają się bardziej do takich rzeczy niż zwykłe, są mniej szkodliwe.marthinez pisze:Musisz tylko pomyśleć o zabezpieczeniu przed wilgocią.
no w sumie to wszystko musisz pomalować ;)Thierry Henry pisze:No ale co ja mam malować tym lakierem?
Chyba że jest to płyta meblowa a boki ma oklejone specjalną okleiną meblową, to nie ma potrzeby nic więcej robić jak tylko "nadziać" ją na baniak ;)danielek001 pisze:Thierry Henry napisał/a:
No ale co ja mam malować tym lakierem?
no w sumie to wszystko musisz pomalować ;)
cmepro pisze:Chyba że jest to płyta meblowa a boki ma oklejone specjalną okleiną meblową, to nie ma potrzeby nic więcej robić jak tylko "nadziać" ją na baniak
powodzenia życzę 2 miesiące i pokrywa będzie sie nadawała do koszaThierry Henry pisze:Płyta meblowa pod kolor moich mebelków. boki oklejane przeze mnie gdyż nie przeszły przez maszynę. Butapren i heja więc raczej jest zabezpieczona.
No właśnie ;],2 miesiące? 2 tygodnie-6 miesięcy, ja bym dał przedział czasowy bo nie wiadomo jakie jest parowanie, pryskanie wody itp.danielek001 pisze:cmepro pisze:Chyba że jest to płyta meblowa a boki ma oklejone specjalną okleiną meblową, to nie ma potrzeby nic więcej robić jak tylko "nadziać" ją na baniakpowodzenia życzę 2 miesiące i pokrywa będzie sie nadawała do koszaThierry Henry pisze:Płyta meblowa pod kolor moich mebelków. boki oklejane przeze mnie gdyż nie przeszły przez maszynę. Butapren i heja więc raczej jest zabezpieczona.
Ty robiłeś z plexi. Co to ma wspólnego z nasiakaniem i puchnięciem? Inna sprawa to parowanie wody z 20 litrów i 200 litrów. Tygodniowo paruje mi prawie połowę tej wody, którą ty masz w swoim baniaku.cmepro pisze:ak robiłem swoją pokrywę też wiele osób pisało mi że będzie skraplała sie woda, będą zwarcia od żarówki woda będzie ściekała po szybach baniaka... od 1,5 miesiąca pokrywa "siedzi" na baniaku i nic się nie dzieje, nie ma żadnego skraplania wody, spięcia też nie było, a woda nie cieknie po szybach.