Bimbrownia do 60l
Moderator: ModTeam
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: BD
Re: Bimbrownia do 60l
Ja daje ok 1 litr wody 1/5 kostki drożdży i dwie szklanki cukru. Tzn. Najpierw sypię do butelki dwie szklanki cukru, potem leje wodę tak na 2/3 wysokości butelki. W szklance rozrabiam drożdże z odrobiną wody, wlewam do butelki, mieszam i gotowe. Po ok. godzinie leci CO2.
To co robią na filmikach nie grozi bimbrowni. Ktoś zauważył, że i tam i w bimbrowni jest CO2 pod ciśnieniem.... i co z tego. W bimbrowni nie ma takiego ciśnienia jak na tym filmiku robią. Swoją drogą, nie tylko proszek do pieczenia spowoduje taką reakcję, ale również soda oczyszczona i zwykły cukier. Z tym, że cukier nadał by się najlepiej, bo reakcja zaszła by najwolniej.
To co robią na filmikach nie grozi bimbrowni. Ktoś zauważył, że i tam i w bimbrowni jest CO2 pod ciśnieniem.... i co z tego. W bimbrowni nie ma takiego ciśnienia jak na tym filmiku robią. Swoją drogą, nie tylko proszek do pieczenia spowoduje taką reakcję, ale również soda oczyszczona i zwykły cukier. Z tym, że cukier nadał by się najlepiej, bo reakcja zaszła by najwolniej.
-
- Rekin forum
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
Manosy i cola
to jest rakieta dopiero 
A tak btw ile razy można podawać przepis na bimbrownie.
Przecież nie wiem czy wiecie bimbrownie można skręcać zaworkiem ;]

A tak btw ile razy można podawać przepis na bimbrownie.
Przecież nie wiem czy wiecie bimbrownie można skręcać zaworkiem ;]
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
-
- Akwarysta
Robiłem tak, ale trzeba było cały czas poprawiać, kiedy zacier tracił moc.
-
- Rekin forum
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
Wiesz ja mam zakręcony przez pierwsze 3 dni potem bimberek traci swoją moc i np teraz mam może z bąbel na 4 sekundy jak dobrze idzie ;]
Ale ja to lubię, bo i tak trochę czasu spędzam przed akwarium patrząc jak gnije mi wszystko ładnie na dnie
Ale ja to lubię, bo i tak trochę czasu spędzam przed akwarium patrząc jak gnije mi wszystko ładnie na dnie

"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
- Dziubek
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: Beata
bimbrownie to trzeba wyłączać na noc?? czy wystarczy właczyć napowietrzacz??
./redir/http://e-akwarystyka.pl/topics24/8165.htm mój były zbiorniczek;)
-
- Akwarysta
A jaki jest sens napowietrzać kiedy leci CO2 i na odwrót. U siebie nie stosuje napowietrzania a bimbrownia pracuje 24/7 i nie ma żadnych problemów.
- DevaDestroy
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 120
- Imię: Sylwia
- Kontakt:
TO BYŁ TEMAT Z PROŚBĄ O PODANIE WLASCIWYCH PROPORCJI DO BIMBROWNI DO 60CIO LITROWEGO AKWARIUM
POWSTALA JAKAS DZIWNA NIC NIE WNOSZĄCA DO TEMATU DYSKUSJA WIĘC PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE TEMATU
OSOBOM KTÓRE POMOGŁY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ
POWSTALA JAKAS DZIWNA NIC NIE WNOSZĄCA DO TEMATU DYSKUSJA WIĘC PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE TEMATU
OSOBOM KTÓRE POMOGŁY SERDECZNIE DZIĘKUJĘ
Looking 4 job =/
- Dziubek
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: Beata
wydaje mi się że jak ktoś ma problem właśnie odnośnie tego co w temacie to powinien pisać na jednym a nie zakładać kolejny.POWSTALA JAKAS DZIWNA NIC NIE WNOSZĄCA DO TEMATU DYSKUSJA WIĘC PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE TEMATU
./redir/http://e-akwarystyka.pl/topics24/8165.htm mój były zbiorniczek;)
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Proszę nie pisać postów wielkimi literami. Na życzenie zakładającego wątek zamykam.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back