Obydwie pokrywy są mojego pomysł i większość prac sam przy niej robiłem, pomoc była przydatna podczas nawiercania kątowników.JARECZEK pisze:Ktoś Ci podpowiedział czy sam ją wymyśliłeś![]()
Na razie się zastanawiam, baniak ma 12L więc nie przewiduje jakiś problemów, ale w razie czego mam przyciętą na wymiar podkładkę z kartonu falowanego.JARECZEK pisze:Czy będziesz podkładał coś pod akwarium (jakiś storopian) czy będzie stało na tej płycie?
[ Dodano: 2008-12-12, 15:47 ]
Wczoraj kupiłem taśmę aluminiową samoprzylepną i okleiłem pokrywę, ma ona spełniać rolę odbłyśnika. Nie było łatwo... pokrywa jest niewielka co utrudniało klejenie, na dodatek jest pełno kątowników, które trzeba było ominąć przy klejeniu, żeby wszystko w miarę ładnie wyglądało i żeby taśma wszędzie równo dolegała. Ogólnie z efektów jestem zadowolony ;)

[ Dodano: 2009-03-21, 19:25 ]
No i niestety... a może i na szczęście wiórowa podkładka pod baniak / podstawa pod pokrywę

nie spełniła pokładanych w nią nadziei, ale jakoś specjalnie nie zdziwiło mnie to. Dostała się pod nią woda i napuchła = poszła do śmieci. Została wymieniona na płytę z winiduru o tych samych wymiarach.
płyta z winiduru 310x260x12

otwory powiercone (4x 3,2fi) czas na gwintowanie

bułka z masłem... + szyneczka :mrgreen:

podstawa oklejona (samoprzylepna czarna folia) uchwyt pod pokrywę przykręcony