Bimbrownia CO2
Moderator: ModTeam
- kiszczu
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 180
- Imię: Marek
- Kontakt:
Re: Bimbrownia CO2
Hmmm nie wiem ;) Jak nie od tego to nie wiem
zawsze mialem ponad 7 teraz mam kolo 6,75. to bylo 3 dni po podlaczeniu CO2 i nie liczylem jeszcze wtedy babli i lecialo wiecej niz 1 na sek, moze dlatego. Mialem nocki i nie mialem sily ani czasu zeby sie bawic. Dopiero pozniej wyregulowalem. Zaczalem tez podawac nawoz i dolozylem roslin moze to wszystko wplynelo ? Zrobilem tez podmiane wody z czystej RO co moglo obnizyc KH (teraz mam =3) i po podaniu duzej ilosci CO2 teoretycznie jest to mozliwe 
Niedługo już nic nie będzie można ;P
Sorki za brak polskich liter ;)
Sorki za brak polskich liter ;)
-
Kyle
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Kamil
- Kontakt:
A ja mam szybkie pytanie o te "opakowania" sody. Kto mi powie ile w gramach tam wsypuje? Bo opakowania to już mam w dwóch wersjach wagowych.
-
Suja
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
Ja Ci powiem że zawsze wsypywałem tak, że roztwór był nasycony i jeszcze troszkę zostawało na dnie ;) i to według mnie jest najlepsze.
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
-
Kyle
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Ok, dzięki ;)
Bo kupiłem teraz jakieś taki duże paczki, Gellwe, 3x80g za 1.95 i nie wiem ile tego sypać
Bo kupiłem teraz jakieś taki duże paczki, Gellwe, 3x80g za 1.95 i nie wiem ile tego sypać
-
Suja
- Rekin forum
- Kontakt:
Wiesz tu problemu nie ma bo jak zabraknie jednego z produktów to po prostu sie dodaje, ale najlepiej jest jak octu jest więcej ;)
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
-
Suja
- Rekin forum
- Kontakt:
Jak miałem to wtedy kiedy widziałem, że nie zachodzi już reakcja.
Ale ja zawsze robiłem próbne w szklance z testem ile można dolać octu ;)
Ale ogólnie do dwóch tygodni można dociągnąć patrząc na to, że średnio z jednej kropli octu masz z 10 bąbli CO2
Ale ja zawsze robiłem próbne w szklance z testem ile można dolać octu ;)
Ale ogólnie do dwóch tygodni można dociągnąć patrząc na to, że średnio z jednej kropli octu masz z 10 bąbli CO2
63L z roślinami
63L z roślinami
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Pisałeś o twardej wodzie, nie wspominając o RO. Przy KH=3 masz wodę bardzo miękką i wtedy faktycznie nawet bimber może obniżyć ph. ;)kiszczu pisze:Zrobilem tez podmiane wody z czystej RO co moglo obnizyc KH (teraz mam =3) i po podaniu duzej ilosci CO2 teoretycznie jest to mozliwe