Miałam raczej na myśli kamyki i kamyczki. Bez śladów gliny lub gleby. Niekiedy po prostu znajdowałam ładne kamyki na dworze lub jak wyjechałam gdzieś, w góry czy nad morze to przywoziłam coś fajnego - kamyk, muszelkę lub kawałek bursztynu - wygotowałam, trochę schłodziłam i wrzucałam do akwa. Nie wiem czy to był taki dobry pomysł ale jakoś nic przez to nie zdechło i wygląda ciekawie.
Wiem, że z muszlami i innymi wapieniami nie można przesadzić i zawszę najpierw pomyślałam czy to nie zaszkodzi rybom. Taki agat wygląda super i przynajmniej się nie kurzy na półce.
korzenie na roslinach
Moderator: ModTeam
- maradona
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Magda
Re: korzenie na roslinach
Nie powinno ich być wogóle w akwarium.Agniesia pisze:Wiem, że z muszlami i innymi wapieniami nie można przesadzić
Na kamienie najlepsza jest próba octowa. i potem do akwaAgniesia pisze:Miałam raczej na myśli kamyki i kamyczki. Bez śladów gliny lub gleby. Niekiedy po prostu znajdowałam ładne kamyki na dworze lub jak wyjechałam gdzieś, w góry czy nad morze to przywoziłam coś fajnego - kamyk, muszelkę lub kawałek bursztynu - wygotowałam, trochę schłodziłam i wrzucałam do akwa.

-
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
Re: korzenie na roslinach
Szczególnie do Tanganiki...maradona pisze:Nie powinno ich być wogóle w akwarium.
A jak masz wodę pH 8.0 i twardości po 20, to możesz sobie wkładać ile dusza zapragnie.
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami