Costa.
Na jednym z forów jeden z uzytkowników ma opis: "W akwarystye pospiech jest wskazany tylko przy wycieraniu wody z podłogi"
Costa pisze: Przeczytałam, że należy wymieniać wiadro wody raz na miesiąc
Raz na 2 tygodnie i nie wiadro tylko około 20%.
Costa pisze: Ustawiłam temperaturę na 25 stopni (taka, aby każdemu gatunkowi odpowiadała).
Ale tym kardynałkom, czy gurami?
Costa pisze: Jak używać preparatu przeciwko glonom ?
Nie używać
Maradona ma rację jeśli chodzi o obsadę.
Costa pisze: W najblizszym czasie postaram sie usunac zwir i zastapic nowym,
Po co? 18 grudnia znowu usuniesz żwir i zastąpisz go nowym?
Costa pisze: A czy rybki mogłyby posiedzieć w wiaderku przez dwa tygodnie ?
Nie
Costa pisze: i po pierwszym tygodniu wymienić 20% wody, w następnym tygodniu znowyu 20% + 5 rybek (czy mogłabym więcej ?)
Zupełnie nieczytelne. Polecam przeczytanie posta przed kliknięciem "wyślij"
Costa pisze: Nie mam na razie mebli i powiedział, że jak 18 będziemy stawiać akwarium na szafce,
Czyli 18 grudnia akwarium zostanie przeniesione? No to że tak powiem - po co ta cała afera? Zrób sterylniaka i CZEKAJ. Do 18 grudnia. Masz duuuużo do przeczytania. Nie twórz od razu posta, ale oglądaj cudze zbiorniki, czytaj ich opisy.
Wywal wszystko ze starego akwarium. Zostaw tylko szkło. Wpuść tam obsadę. Szukaj sposobu na wydanie nieodpowiednich ryb.
Nie ma kompromisu, że ta jedna to nie zaszkodzi jak zostanie, bo fakt - zostanie, ale prawdopodobnie zachoruje i przetarga to na resztę obsady.
Zostaw tylko działający filtr, z grzałką nie róbmy tragedii. Zamiast wywalać kasę na żwiry, rosliny itp - kup szkło na kwarantannę (odłącz napowietrzanie i zamiast tego kup do pompki filtr gąbkowy). Wyniesie Cię to grosze, a będziesz ze spokojem organizować nowe akwarium.
Tylko spokojnie. Oszczędzi Ci to pieniędzy, czasu i satysfakcji ze strony ojca, że nie podołałaś ;)