Neonki sprawiają wrażenie wystraszonych siedzą przy dnie a niektóre duszą się, do rana padną chyba wszystkie

Ph 7,5
Moderator: ModTeam
Tak jest "0"Morter pisze:jeśli w jakiś sposób możesz to podkręć napowietrzanie, ja bym wymienieł troche więcej niż 20%
masz test na NO2?
Kiedys jak upierałem się by mieć Ramirezki i padło mi 20 szt, to gości z zoologicznego-bardzo mi zawsze pomagał doradzał, powiedział żebym dał sobie z nimi spokój, bo żeby je przestawić to musiałbym prze tydzień dolewał po pół szklanki wody do woreczka-prędzej padną niż się przyzwyczająŁoren pisze:powoli wyrównywać wodę - dolewać do worka swoją z akwarium po troszkę co godzinę.
Kocham takich doradców.OTTO pisze:Kiedys jak upierałem się by mieć Ramirezki i padło mi 20 szt, to gości z zoologicznego-bardzo mi zawsze pomagał doradzał, powiedział żebym dał sobie z nimi spokój, bo żeby je przestawić to musiałbym prze tydzień dolewał po pół szklanki wody do woreczka-prędzej padną niż się przyzwyczają
Aktualni podawałem 2 ml/na dobe.marthinez pisze:Dajesz sporo no3 plus do tego wątpliwy test (pokazuje różne wyniki)
Na 6 stronie wątku jest zdjęcie ziemi jaką dałem, o taką właśnie:Łoren pisze:Tomek - co to za ziemię wsypałeś do akwarium - czy to czasami nie była ziemia wzbogacona jakimiś nawozami azotowymi?
Dlatego napisałem że nie wierzę że powodem duszenia się ryb jest złe-za bogate nawożenie .Łoren pisze: czasami nawet jak się chce najlepiej to coś sie spieprzy i trudno..nic nie poradzimy - gdyby warunki w akwarium były totalnie do d... to padłyby krewetki masz tam tez przecież jakieś inne ryby i żyją i mają się dobrze.