Samiec ktory jako pierwszy przeszedl wylinke okazal sie bardzo aktywny.... i teraz wszystkie trzy samiczki nosza jajka

Chowaly mi sie na kilka dni, potem znajdowalam pancerzyki i ciezarne samiczki

Dwie maja zolte jajka a jedna takie troche zielonkawe.
Dalam im w niedziele sparzony lisc pokryrzywy... jedna krewetka troche skubnela a potem lisc rozszarpaly i pozarly endlerki. Okazuja sie coraz bardziej zarloczne wiec chyba zaczne je karmic codziennie. Glonow juz w akwarium coraz mniej, moze to dlatego.
Zasuszona pokrzywa bedzie teraz czekac na zime a poki co eksperymentuje z innym jedzeniem. Dzis do akwarium poszedl kawaleczek banana. Krewetkom bardzo smakuje. Endlerki tez troche skubaly i odganialy krewetki wiec sypnelam im karme.
Karme mam taka co mi pozostala po dawnych mieszkancach akwarium - gold fish food. Zwykle platki, ktore rozdrabniam w palcach. Jedza wszyscy.
Co kupic dla krewetek?
Wiem, ze najlepsza jest spirulina ale karmy ktore widzialam w sklepie maja jakis niewielki procent. Czy wafle/tabletki dla glonojadow nadaja sie dla rc?
Czy jest jakas karma ktora by byla dobra i zdorwa dla krewetek rc, gupikow endlera i slimakow zarazem (helenka i zebra) ?