Białystok
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
Białystok
No wiec polecam 2 sklepy zoologiczne :
Pierwszy mieści sie na ulicy Kilinskiego (naprzeciwko muzeum wojska). Jes tam OLBRZYMI wybór akcesorjów dla zwierzakow i zwierzaków. Ryb jest dużo , sa zadbane i zdrowe. Sa tam sprzedawcy kobieta i meżczyzna. Polecam tego pana ma naprawde dużą wiedze i co najwazniejsze nie wciska nam niczego byle tylko sklep zarobił (pani i jednoczesnie szefowej sie zdarza z wiadomych przyczyn :mrgreen: )
Drugi jest na ulicy Pastowskiej (w pawilonie nie od strony ulicy piastowskiej lecz od boiska szkolnego). duzy wybór ryb, sprzedawca miły i znajacy sie na sprawie (jeszcze mi sie nie zarzylo by na pytanie czy moge jakas rybe trzymac z innymi by odpowiedział tak/nie zawsze przynamniej stresci wszelkie za i przeciw).Po roslinki polecam jednak wybrac sie do tego opisanego wyżej (wiekszy wybór)
Pierwszy mieści sie na ulicy Kilinskiego (naprzeciwko muzeum wojska). Jes tam OLBRZYMI wybór akcesorjów dla zwierzakow i zwierzaków. Ryb jest dużo , sa zadbane i zdrowe. Sa tam sprzedawcy kobieta i meżczyzna. Polecam tego pana ma naprawde dużą wiedze i co najwazniejsze nie wciska nam niczego byle tylko sklep zarobił (pani i jednoczesnie szefowej sie zdarza z wiadomych przyczyn :mrgreen: )
Drugi jest na ulicy Pastowskiej (w pawilonie nie od strony ulicy piastowskiej lecz od boiska szkolnego). duzy wybór ryb, sprzedawca miły i znajacy sie na sprawie (jeszcze mi sie nie zarzylo by na pytanie czy moge jakas rybe trzymac z innymi by odpowiedział tak/nie zawsze przynamniej stresci wszelkie za i przeciw).Po roslinki polecam jednak wybrac sie do tego opisanego wyżej (wiekszy wybór)
-
- Stały bywalec
Re: Białystok
ja w życiu tam nie kupie więcej nic żyjącego :!:Arthur pisze:Pierwszy mieści sie na ulicy Kilinskiego
sprzęt owszem, ceny atrakcyjne, ale ryby tragedia, kto z moich znajomych z innego forum mojego regionu nie kupi tam ryby to zawsze jest chora, nie dość że istnieje ryzyko ze zakazi inne rybki to jeszcze pieniążki idą w błoto, z roślinkami jest podobnie, tyle że tu da się wypatrzyć która jest w dobre kondycji, ale jest ich mało ...
Polecam sklep Wielki Błękit na ul. Słonecznikowej/zielone wzgórza, pierwszy sklep w Białymstoku który zajmuje sie akwarystyka morską, słodkowodną oczywiście też, można zamawiać co się chce i na dodatek mozna liczyc na spore rabaty, sprzęt najlepiej kupować u nich przez sklep internetowy, wtedy jest o wiele niższa cena a odebrać można osobiście co wyklucza koszty przesyłki
- alex321
- Forumowicz
- Kontakt:
ja polecam sklep zoologiczny harry na ulicy boboli czy jakos tak
super ceny duzy wybur ryb oraz akcesori

super ceny duzy wybur ryb oraz akcesori
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Adam
- Kontakt:
A ja polecam sklep na Narewskiej za rzemieśnikiem w piwnicy, duży wybór roślin rybek (jak na taki lokal) Troche ozdób Polecam Zdrowe ryby, ładnie wybarwione nie co w nie których sklepach
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 30
wielki błękit to brudasy. wiem, że to brzydko mówić tak o kimś ale jak nazwać kogoś kto o ekstremalnie zaglonowanym akwarium mówi, ze jest super hiper i w ogóle i sprzedaje ludziom zgniłe kryptokoryny (tak jak mi). jedyne co mają dobre to filtry, termometry i inne gotowe produkty, które ciężko jest zepsuć. ;)
za to polecam:
-sklep na Witosa (Auqaflora) jeśli chodzi o rośliny - drogie ale dobre.
-sklep na 'piastowskiej' w sumie w adresie on ma Mieszka I - ryby, akcesoria.
za to polecam:
-sklep na Witosa (Auqaflora) jeśli chodzi o rośliny - drogie ale dobre.

-sklep na 'piastowskiej' w sumie w adresie on ma Mieszka I - ryby, akcesoria.
- roulette
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 32
- Imię: Iwona
A ja zgadzam się z Arthurem ;)
Sklep na Kilińskiego - pan od rybek naprawdę zna się na tym co robi, dużo mi doradził no i tam znalazłam proporczykowce ;) minus - ceny.
Sklep na Mieszka (u Benka) - pan bardzo sympatyczny i jak się pogada to można dostać gratisy przy zakupach
ogólnie przyjemnie jest.
A na Witosa... sympatycznie, acz drogo ;)
Sklep na Kilińskiego - pan od rybek naprawdę zna się na tym co robi, dużo mi doradził no i tam znalazłam proporczykowce ;) minus - ceny.
Sklep na Mieszka (u Benka) - pan bardzo sympatyczny i jak się pogada to można dostać gratisy przy zakupach

A na Witosa... sympatycznie, acz drogo ;)
Yes I could give up chocolate, but I'm not a quitter.
-
- Zainteresowany
- Imię: Emil
Ladne dobre roslinki na Ryskiej
Polecam
a spory wybur ryb na 27 Lipca pod tesko .

a spory wybur ryb na 27 Lipca pod tesko .
Jestem dyslektykiem sorry za bledy
- Kazio
- Akwarysta
- Imię: Kazio
sklep na witosa to najwieksi walowciskacze jakich znam.
spotkanie pierwsze.
Sprzedawca wciska mi atmana twierdzac ze to helheim tylko ze pod inna nazwą a JBLe to gówno
spotkanie drógie
sprzedawca wciska mi uniego siedzi facek ktory przystosowuje paletki do rzycia w twardej wodzie i że on nurkował tam dzie paletki żyja i twierdzi ze one niepotrzebuja wcale takiej czystej wody przez co RO jest wogule niepotrzebne. Oraz wciskal mi testy tetry twierdzac ze JBL niesprawdza sie w polskich wodach wodociagowych.
Niemam sily do tego sklepu ja chcem kupic jedno a oni mi wciskaja drógie i niechcą sprzedac tego co ja chcem.
Istnieje coś takiego jak słownik ortograficzny :evil:
spotkanie pierwsze.
Sprzedawca wciska mi atmana twierdzac ze to helheim tylko ze pod inna nazwą a JBLe to gówno
spotkanie drógie
sprzedawca wciska mi uniego siedzi facek ktory przystosowuje paletki do rzycia w twardej wodzie i że on nurkował tam dzie paletki żyja i twierdzi ze one niepotrzebuja wcale takiej czystej wody przez co RO jest wogule niepotrzebne. Oraz wciskal mi testy tetry twierdzac ze JBL niesprawdza sie w polskich wodach wodociagowych.
Niemam sily do tego sklepu ja chcem kupic jedno a oni mi wciskaja drógie i niechcą sprzedac tego co ja chcem.
Istnieje coś takiego jak słownik ortograficzny :evil:
Ostatnio zmieniony 2007-12-27, 18:48 przez Kazio, łącznie zmieniany 1 raz.
Twórca wielu złotych ciach. Przynajmniej jest wesoło ;]
Aktualnie akwarysta w uśpieniu... przyczajony tygrys czeka na miejsce i sposobność postawienia baniaka. Z nadzieją na zdobycz większą niż 200l
Aktualnie akwarysta w uśpieniu... przyczajony tygrys czeka na miejsce i sposobność postawienia baniaka. Z nadzieją na zdobycz większą niż 200l
- Eliza25
- Stały bywalec
- Imię: Urszula
- Kontakt:
Co sądzicie o sklepie zoologicznym "Dr ZOO" na ul. Warszwskiej (piwnica w rzemieślniku)? Chodzi mi zwłaszcza o tego Pana Sprzedającego :-)
- Kazio
- Akwarysta
- Imię: Kazio
Kilka razy tam byłem ale trafiałem na jego żonę która niema zadnego pojecia o rybach nawd niemogla mi powiedziec jaki bedzie koszt akwarium.
Twórca wielu złotych ciach. Przynajmniej jest wesoło ;]
- Eliza25
- Stały bywalec
- Imię: Urszula
- Kontakt:
Ja też zawsze myślałam, że to jego żona, ale to współpracownica. Ona faktycznie bardziej od króliczków, myszek itd. Za to tak samo zakręcona jak on, haha.
Sprzedawca może i zna się na rzeczy, ale zakup u niego czegokolwiek bez wysłuchania "kazania" jest niemożliwe. Nie ma też z nim dyskusji, "bo to ON wie najlepiej" i jak masz inne zdanie zbeszta Cię jak ucznia, haha. Ja już podchodzę do tego na miękko, ale jak pierwszy raz byłam w tym sklepie, to wyszłam naprawdę w ciężkim szoku.
Polecam, zajedźcie do "dr ZOO" i wdajcie się w dyskusję ze sprzedawcą, albo po prostu o cokolwiek zapytajcie. Jestem bardzo ciekawa Waszych opinii ;-)
Sprzedawca może i zna się na rzeczy, ale zakup u niego czegokolwiek bez wysłuchania "kazania" jest niemożliwe. Nie ma też z nim dyskusji, "bo to ON wie najlepiej" i jak masz inne zdanie zbeszta Cię jak ucznia, haha. Ja już podchodzę do tego na miękko, ale jak pierwszy raz byłam w tym sklepie, to wyszłam naprawdę w ciężkim szoku.
Polecam, zajedźcie do "dr ZOO" i wdajcie się w dyskusję ze sprzedawcą, albo po prostu o cokolwiek zapytajcie. Jestem bardzo ciekawa Waszych opinii ;-)
- chudy321
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
nieradze jechac do dr ZOO w tamtym roku dostalem na urodziny akwa 10 l moze 15 max a w nim odziwo pawiooka wiecie jak sie zszkowalem i to jeszcze zebuy oni sami wybrali a to ta jego wspolpracownica wcisnela ją moim rodzicom twierdząc ze to mała spokojna rybka... załosne..... dobry motyw nie?
- schlingel
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Bartek
- Nazwisko: Pêtlak
- Kontakt:
No to może dla Ciebie być zaskoczeniem ale paletki od dłuższego czasu są z powodzeniem trzymane na wodzie "kranowej" bez żadnej domieszki osmozy. Generalnie 75% ryb pochodzących z chodowli jest już przystosowanych do życia na wodzie wodociągowej.Kazio pisze: sprzedawca wciska mi uniego siedzi facek ktory przystosowuje paletki do rzycia w twardej wodzie i że on nurkował tam dzie paletki żyja i twierdzi ze one niepotrzebuja wcale takiej czystej wody przez co RO jest wogule niepotrzebne.
Nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
"SPRZEDAWCA Z ZOOLOGA"
"SPRZEDAWCA Z ZOOLOGA"
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Dokładnie. Znam dużą hodowlę paletek jadącą na kranówce. Choć woda z RO rzeczywiście dla paletek zwykle jest wskazana.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back