hmmm
srasznie łyso w tym akwarium, rozumiem że to poczatki ale naprrawde roślinki nie są drogie i mogłeś kupić po kilka sztuk zeby zagęścić jtroche akwa, bo w tym momencie wyglada jakby przeszedł przez nie jakiś huragan i ci połowe roślin powyrywał.
poza tym to jest troche pomieszanie z poplątaniem, duzych roslinek nie sadza sie z przodu tylko daje na tył żeby zakryć osprzet i ew brzydkie tło.
przydałby się jakiś korzen który nadałby jakiegos wyrazu, głębi temu akwarium, zrobiłoby się w nim ciekawie bo jak na razie to pustynią pachnie
ten zwirek w kokosie naprawde daje paskudny efekt - rozumiem, Tobie sie podoba, ale skoro mówisz że jesteś totalnie zielony w prowadzeniu akwarium i prosisz forumowiczów o rady i ocene to skorzystaj z tych rad - naprawde nikt nie chce źle dla twojego baniaczka. jezeli tyle osób mówi że akwarium powinno miec 1,2,3 plan to znaczy ze maja racje, nie chodzi o sadzenie roslin od liniki jak to napisales ale o to zeby kazda roslinka trafila na swoje prawidlowe miejsce.
jezeli mówimy ci że wizualnie akwarium jest za niebieskie to znaczy ze tak jest i psuje to ogólny efekt.
a i jeszcze jedna rzecz - ta roslinka wysoka z okrągłymi listkami co pnie sie w góre (mówie na nia pelargonia) - miałam ją i sie jej pozbyłam bo to tylko łodyga łysa i pare listków, w dodatku przy kazdym listku puszcza długie korzenie - nie jest to ładne. kup sobie lepiej moczarek i kabomb wiecej i posadz ztylu, one szybko rosną. kup sobie rotale, tez daje ladny efekt i sie rozrasta, ja bedziesz miec wiecej sadzonek to mozesz zrobic z niej taka "kule", bedzie ładnie wyglądało.
zrobisz jak zechcesz oczywiscie, kolejna aktualizacja przydałaby sie za naprawde dłuższy czas bo jezeli nie dokupisz roslinek to tak szybko z jednej sadzonki nie zrobic ci sie raptem 15. posłuchaj naszych rad

a sam zobaczysz ze bylo warto.