młode skalary

Tematy dotyczące rozmnażania ryb akwariowych.

Moderator: ModTeam

$u$el
Nowicjusz
Pojemność akwarium: 250
Imię: Przemek

młode skalary

Post autor: $u$el » 2008-08-10, 23:36

Witam mam pytanie co dawac larwom skalara do jedzenia <niemam mozliwości kupić solowca ani innego badziewia zywego w ciągu najbliższego tygodnia > mam mikrowit mrozonki i jedzenie w platkach wczoraj sie maleństwa wykluły rodzice pilnują git i bajka czy coś wyżyje z tego ?

Awatar użytkownika
kamil_egon
Forumowicz
Pojemność akwarium: 112
Imię: Kamil
Kontakt:

Re: młode skalary

Post autor: kamil_egon » 2008-08-10, 23:58

gratuluje ;) przez kilka pierwszych dni larwy odzywiaja sie same / do narybku mozesz zetrzec platki w pyl i powinny wcinac ;)

Obrazek
2 Pielęgniczki Ramireza / 7 Neon Innesa / 3 Neon Czerwony / 3 Kirys Pstry / 3 Kirys Panda / XX Krewetki RC

Maksior
Stały bywalec
Pojemność akwarium: 216
Imię: Maksym
Kontakt:

Re: młode skalary

Post autor: Maksior » 2008-08-11, 01:32

Za wczesnie na pył z płatków. Mozesz karmić je pierwotniakami które na pewno zjedzą albo wpuścić je do krewetkarium jeżeli masz(znajduje sie w nim mnóstwo małych robaczków które skalary chętnie spałaszują) karmić mrożonym solowcem cyklopem i nie wiem czy nie jajamik kraba. Poza tym chętnie zjedzą mikovit i jak już troche podrosną to pokruszone mocno płatki. Małym rybom nie daje sie ugotowanego żółtka i mleka w proszku jeżeli jesteśmy w stanie zdobyć te pokarmy które wymieniłem wyżej. Na mleku w proszku czy żółtku slabo rosną i ogólnie będą ,,upośledzone'' na lepszych pokarmach otrzymuje sie lepsze efekty i każdy to wie:P

Wszystkie te pokarmy przetestowałem i rybki w pierwszych dniach to jadły. poza tym możesz rozkruszyć drobno pokarm zalac woda i nakarmić mgiełką która powstanie nad warstwą pokarmu
216l
5 paletek 3 blue turkusy i 2 red turkus
2 bocje wspaniałe

Nie gadaj z głupkiem bo ściągnie Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem

ODPOWIEDZ