młode skalary
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 250
- Imię: Przemek
młode skalary
Witam mam pytanie co dawac larwom skalara do jedzenia <niemam mozliwości kupić solowca ani innego badziewia zywego w ciągu najbliższego tygodnia > mam mikrowit mrozonki i jedzenie w platkach wczoraj sie maleństwa wykluły rodzice pilnują git i bajka czy coś wyżyje z tego ?
- kamil_egon
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Re: młode skalary
gratuluje ;) przez kilka pierwszych dni larwy odzywiaja sie same / do narybku mozesz zetrzec platki w pyl i powinny wcinac ;)

2 Pielęgniczki Ramireza / 7 Neon Innesa / 3 Neon Czerwony / 3 Kirys Pstry / 3 Kirys Panda / XX Krewetki RC
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Maksym
- Kontakt:
Re: młode skalary
Za wczesnie na pył z płatków. Mozesz karmić je pierwotniakami które na pewno zjedzą albo wpuścić je do krewetkarium jeżeli masz(znajduje sie w nim mnóstwo małych robaczków które skalary chętnie spałaszują) karmić mrożonym solowcem cyklopem i nie wiem czy nie jajamik kraba. Poza tym chętnie zjedzą mikovit i jak już troche podrosną to pokruszone mocno płatki. Małym rybom nie daje sie ugotowanego żółtka i mleka w proszku jeżeli jesteśmy w stanie zdobyć te pokarmy które wymieniłem wyżej. Na mleku w proszku czy żółtku slabo rosną i ogólnie będą ,,upośledzone'' na lepszych pokarmach otrzymuje sie lepsze efekty i każdy to wie:P
Wszystkie te pokarmy przetestowałem i rybki w pierwszych dniach to jadły. poza tym możesz rozkruszyć drobno pokarm zalac woda i nakarmić mgiełką która powstanie nad warstwą pokarmu
Wszystkie te pokarmy przetestowałem i rybki w pierwszych dniach to jadły. poza tym możesz rozkruszyć drobno pokarm zalac woda i nakarmić mgiełką która powstanie nad warstwą pokarmu
216l
5 paletek 3 blue turkusy i 2 red turkus
2 bocje wspaniałe
Nie gadaj z głupkiem bo ściągnie Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem
5 paletek 3 blue turkusy i 2 red turkus
2 bocje wspaniałe
Nie gadaj z głupkiem bo ściągnie Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem