Zestawnie roślin

Wszystko na temat roślil słodkowodnych.

Moderator: ModTeam

Tofifi

Re: Zestawnie roślin

Post autor: Tofifi » 2009-01-14, 19:09

Thierry Henry pisze:Pierwszy wariant dzidka1983 jest bardzo dobry i lepszy od drugiego.
Też mi się podoba ale ja bym chciał zostać przy mojej wizji :/ - poprawie w mojej plan 1 i kwakałek drugiego.
marthinez pisze:Widzę też, że dzidek kompletnie zmienił projekt kolegi Tofifi.
Myślałem, że miał być tylko lekko zmodyfikowany.
też tak uważam dlatego lekko zmienię mój plan. Ale tył zostanie jaki jest.
marthinez pisze:Ja mam nadzieje, że wszyscy tutaj produkujemy się nie na darmo i to akwa będzie istnieć.
Będzie i to nie bawem
marthinez pisze:Chcę koniecznie zobaczyć to akwarium i ten korzeń. Co za problem zrobić fotkę.
Nie widząc korzenia można sobie układać setki planów, które i tak pójdą do śmieci.
No ale może ja Ci jeszcze nie wspominałem, ale ja jestem studentem i mieszkam 50km od mego rodzimego miasta którym mam akwarium, więc nie mam jak zrobić zdjęcia ;/
Takie pytanie w rozmowie z Mariuszem usłyszałem, że jak mieszkam 50km od akwarium to nie mam szans na holendra bo co dziennie trzeba umoczyć się po pachy :D i odcinać odrosty, przesadzać rośliny. - nie wiem co o tym myśleć ale to chyba lekka przesada przecież żadna roślina nie rozmnoży się w jeden dzień. :zdziwko: Do domu tego z akwarium będę jeździł co 4 dni bo ma zajęcia od poniedziałku do czwartku a wyjeżdżam w niedzielę - więc te 4 dni braku opieki nad akwarium, to chyba nic strasznego (światło co2, i karmienie rybek zajmuje się tatko)

Awatar użytkownika
dzidek1983
Obłąkany forumowicz
Pojemność akwarium: 54
Imię: Piotr
Kontakt:

Post autor: dzidek1983 » 2009-01-14, 19:42

Tofifi pisze:
Thierry Henry pisze:Pierwszy wariant dzidka1983 jest bardzo dobry i lepszy od drugiego.
Też mi się podoba ale ja bym chciał zostać przy mojej wizji :/
więc zrób tak i zakończmy dyskusje nad tym pierwszym planem w końcu, pomysłów na jego wykonanie jest ze 100 i bawienie się w dobieranie idealnego nie ma sensu...

najważniejsze jest w holendrze chyba codzienne dozowanie nawozów... światło i CO2 samo może działać...

Awatar użytkownika
marthinez
Obłąkany forumowicz
Pojemność akwarium: 270
Imię: Marcin

Post autor: marthinez » 2009-01-14, 20:56

Tofifi pisze:Takie pytanie w rozmowie z Mariuszem usłyszałem, że jak mieszkam 50km od akwarium to nie mam szans na holendra bo co dziennie trzeba umoczyć się po pachy :D i odcinać odrosty, przesadzać rośliny.
Przycinki codziennie nie robimy, ale zdarza się częściej niż co tydzień.
dzidek1983 pisze:najważniejsze jest w holendrze chyba codzienne dozowanie nawozów
Dodał bym do tego odpowiednie racjonalne karmienie rybek.
Wszyscy wiemy jak jest z karmieniem rybek przez inne osoby opiekujące się akwa.
Wsypią parę razy za dużo i może być nieciekawie.
Jednak systematyczność nawożenia to podstawa.
Tofifi pisze:No ale może ja Ci jeszcze nie wspominałem, ale ja jestem studentem i mieszkam 50km od mego rodzimego miasta którym mam akwarium, więc nie mam jak zrobić zdjęcia
Zrób jak będziesz w domu. ;)
Obrazek

Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum

Tofifi

Post autor: Tofifi » 2009-01-14, 21:18

ale naprawdę jest niewielki ;/

ODPOWIEDZ