RAMIREZ- TARŁO
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: BarteX
RAMIREZ- TARŁO
Mam pytanie odnośnie zachowania pielęgniczek ramireza: mam dwie(prawdopodobnie parka- 1 pielęgniczka ma czerwony brzuch) na początku samiec gonił samicę. Wczoraj zauważyłem jak samiec samicę i samica samca się "szkubały". Jedna drugą. Czy to jest tarło? Czy samiec nadal nie toleruje samicy?
-
- Forumowicz
Re: RAMIREZ- TARŁO
znaczy kiedyś gonił a teraz zaczyna ją tolerować....... goni ją bardzo rzadko, pływają koło siebie nie po całym akwa ale jak są koło siebie to się już bardzo rzadko gonią
- pszemoo
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 72
- Imię: Przemek
- Kontakt:
Samice mają czerwone brzuchy, samce zazwyczaj wydłużony promień płetwy grzbietowej i są masywniejsze trochę. Gonitwy to mogłyby byc zaloty, jesli się "dogadały" to tylko czekać aż ci się wytrą ;) Powodzenia
72 l - roślinne
112 l - mcharium
112 l - mcharium

-
- Forumowicz
samiec nie goni samicy po całym akwa. Na razie j tylko straszy. A wczoraj wieczorem goni, skubały się...... mam nadzieję że się polubią. A mam takie pytanie: jak na początku się nie polubią to jest szansa że z czasem się "dogadają"?
tak ;] Potrzeba rozmnażania jest zawsze, to tylko kwestia czasu aż hormony wezmą górę :hyhy:
-
- Forumowicz
czyli z tego co widzę powoli się dogadują........ tylko kamień im położę. A z tego co się orientuję ramirezy nie muszą mieć mocno zarośniętego akwa?
I tak i nie...bart01 pisze:czyli z tego co widzę powoli się dogadują........ tylko kamień im położę. A z tego co się orientuję ramirezy nie muszą mieć mocno zarośniętego akwa?
Najlepiej żeby mieć dużo roślin, gąszcz nawet - to małe rybki i one uwielbią się w nich chować a zwłaszcza samica jak już będzie po tarle
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: dawid
- Kontakt:
to na pewno nie tarło daleko im do tego sądząc po opisie :hyhy:
Powiem krótko :zdziwko: !Tofifi pisze:tak ;] Potrzeba rozmnażania jest zawsze, to tylko kwestia czasu aż hormony wezmą górę :hyhy:
I Still Haven't Found What I'm Looking For
No więc widać że nie chcesz mnie nawet spróbować zrozumiećThierry Henry pisze:Powiem krótko :zdziwko: !
Ale masz:
chodizło o to że to nie jest tarło to co opisałThierry Henry pisze:to na pewno nie tarło daleko im do tego sądząc po opisie :hyhy:
a to odpowiedź na kolejne pytanie - czy kiedyś jeszcze razem będą "cympcy-rympcy" :hyhy:Thierry Henry pisze:tak ;] Potrzeba rozmnażania jest zawsze, to tylko kwestia czasu aż hormony wezmą górę :hyhy:

Nie wiem czego ty nie rozumiesz