OTTO pisze:Jak kupowałem strzałkę wodną od hodowcy, to mówił mi że generalnie rośliny jak sadzimy to dopiero to co odrośnie w naszych warunkach jest rośliną stworzoną do naszego akwarium
Dokładnie tak dlatego nigdy na starcie szału nie ma
OTTO pisze:Didek fanie wystrzelił ale co poniektóre stare odnogi same odpadają, więc podejrzewam że za długo nie wytrzyma i pozostaną tylko nowe odnogi do posadzenia, rozumiem że można przycinać jak żywopłot ? Ale tylko 3 razy i potem trzeba robić rozsadę ?
Można go ciąć spokojnie własnie jak żywopłot - uformować z niego np ładną kulę
OTTO pisze:Ale tylko 3 razy i potem trzeba robić rozsadę ?
Moze 4 razy a może dwa..wszystko zależy od kondycji dołu rośliny ja kiedyś miałem tak posadzonego że dołu nie widziałem i ciąłem go ze 3 razu za czwartym podejściem do cięcia okazało sie ze dolnych partii nie ma wcale a cała kopuła trzyma sie na korzeniach przybyszowych i tak naprawdę pływa

Trzeba było sadzić jeszcze raz .
OTTO pisze:Parametry wody:
-Ph -7,2
-PO4 - 1,5
NO3 - niestety mimo max dawki nawozowej między 5 a 10 mg/l
To nie jest max dawka - możemy lać ile nam sie chce

więc azot zwiększamy jeszcze o 2ml ( łącznie 7 ml/doba ) PO4 troszkę zmniejszamy . Potas utrzymujemy tak jak był na koniec tygodnia go podnosimy do max dawki . Carbo można nieco zmniejszyć do 5 - 6 ml/doba . Mikro utrzymujemy tak jak jest. Carbo i Mikro można podawać wieczorem a pozostałe rano. Albo wszystkie podawać rano