No 10 zł i 10 minut pracy.Suja pisze:I trudne w zabezpieczeniu

Moderator: ModTeam
No 10 zł i 10 minut pracy.Suja pisze:I trudne w zabezpieczeniu
Ja miałem robić kolejną pokrywę z osb 9 mm, ale doszedłem do wniosku, że jednak lepszym rozwiązaniem będzie plexi.Suja pisze:I trudne w zabezpieczeniu xD
Masz racje. Ja na swojej jedna warstwę nakładałem ze 7 minut.Suja pisze:Już wolał bym wszystko pomalować folią wpłynie 100% zabezpieczenia, ale to nie jest 10 minut pracy
Wydaje mi się to dość dziwne. Płyta MDF jest robiona z drobnych wiórków zespojonych klejem. Miałem do czynienia z takimi płytami i pięknie chłonęły wodę (wogóle chłonęły wszystko co płynne - również kleje). Może na panele podłogowe stosowany jest MDF z dodatkami.Kp. Nemo pisze:wsadziłem do wiadra napełnionego 1/2 wodą - I co kolega powie ???
Minęły 3 tyg a deska wygląda jak by nie siedziała w wodzie.
A więc MDF wypiera drewno
Wybacz, ale nigdy w to nie uwierzę.Kp. Nemo pisze:Dostałem 50 cm kawałek i na próbę
wsadziłem do wiadra napełnionego 1/2 wodą - I co kolega powie ???
Minęły 3 tyg a deska wygląda jak by nie siedziała w wodzie.
Bo wylewka betonowa to mieszanina z wodą piaskiem i betonu w "proszku" (czy jak to fachowo nazwiesz) i mimo tego że jest twardy i można po nim chodzić oddaje wodę (woda wyparowuje z betonu) i gdybyśmy położyli na to panele doszłoby go tego, że chłonęły by wodę parującą z betonu co doprowadziłoby do powyginania się i wybrzuszenia paneli a co za tym idzie do "wrzucenia pieniędzy w wodę"marthinez pisze:Dla ciekawskich: Dlaczego nie wolno przez co najmniej miesiąc kłaść paneli na nową posadzkę betonową, mimo, ze jest twarda i można po niej chodzić?
Nic nie pominąłeś. Perfekt wytłumaczenie.cmepro pisze:Coś pominąłem?
Wystarczy wylać herbatę.marthinez pisze: Spróbuj polewać podłogę z paneli przez kilka dni wodą. Zobaczysz co się stanie.